Vår- och höststädning
För att minska hur mycket föreningen behöver lägga på underhåll av våra grönytor, och därmed minska medlemssavgiften, annordnas varje år två städdagar. Enligt stämmobeslut är det obligatoriskt att delta.
Vårstädning infaller första lördagen i maj och höststädningen infaller fjärde lördagen i oktober, båda mellan 10:00 och 12:00. Till städdagarna kommer styrelsen skicka ut kallelser till samtliga medlemmar.
Det område som varje hushåll har ansvar för hittar du under sommarunderhåll. Om det inte är så mycket att göra där så prata med grannar eller ansvarige om var det kan behövas hjälp.
Om du har frågor om städdagarna, kontakta styrelsen tel 0707-661918 (dagtid) eller e-post styrelsen@skrytetorp.se.
På städdagarna så finns en container per vändplan uppställda. I dem ska i första hand sådant som kommer från städdagen slängas, men även brännbart trädgårdsavfall från de egna tomterna får slängas.
Observera att enbart brännbart trädgårdsavfall får slängas i containrarna, dvs plastsäckar och snören måste tas bort innan det slängs. Tryckimpregnerat trä får inte heller slängas i containrarna.
Träd och grenar behöver klippas ned till bitar om max två meter för att gå in i containern.
Då föreningen tar in arborist för hamling av träden i området ber vi medlemmarna låta träden vara vid vår- och höststädning.
Rensa bort ogräs och luckra, men spar löv som jordförbättring.
Rensa ogräs och skyffla.
Betongsuggorna ställs ut efter vintern, ställ betongsuggorna åt ena sidan så barnvagnar kan passera. Se Karta.
Farthinder läggs ut i området. Se Karta.
Ta upp och kasta skräp.
På vårstädningen brukar korv med bröd serveras vid östra vändplanen efter slutet på städningen. Korven finns i varianterna vanlig, halal och vegetarisk.
Rensa bort ogräs och luckra, men spar löv som jordförbättring.
Kratta bort stora högar med löv och släng i containrarna. Det är dock bra om lite löv ligger kvar som jordförbättring.
Rensa ogräs och skyffla.
Ta upp och kasta skräp.
Rensa gärna renssilarna på stuprören vid det egna huset.
Ställa undan betongsuggor så att snöröjning kan ske. Där det är möjligt flyttas suggorna åt sidan, de som inte kan ställas bredvid flyttas till antingen spolplattan eller bredvid förrådet. Se karta.
Farthinder tas undan och förvaras i förrådet så att snöröjning kan ske. Se karta.